Polívkování na Smíchovské náplavce
24/03/2015Polévka je grunt… Chcete si užít jarní sobotní den a zároveň udělat i něco pro ostatní? Přijďte se podívat 28. března 2015 od 10 do 19 hodin na Smíchovskou náplavku, kde se uskuteční food festival pod názvem Polívkování.
Festival nabídne průřez polévkami z celého světa. Ochutnat bude možné polévky španělské, arménské, maďarské, francouzské, italské, marocké, peruánské, thajské, mexické, vietnamské, rakouské, japonské a dalších národů. Chybět samozřejmě nebudou ani polévky české.
Každý návštěvník za vstupné 30 korun obdrží originální lžíci a výtisk speciálního časopisu s příznačným názvem „čaSOUPis“, nejen se zajímavostmi a informacemi o polévkách, ale také se zajímavými recepty.
Součástí festivalu Polívkování bude soutěž o nejlepší polévku, a to nejen mezi profesionály, ale také amatérskými kuchaři.
Těšit se můžete také na benefiční stánek Polívková smršť, kde se budou podávat polévky od Romana Pauluse, Filipa Sajlera a dalších. Projekt s názvem Polívková smršť nabízí spojení gastronomického zážitku s veřejnou sbírkou. Výtěžek sbírky putuje obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci pro osoby po mozkové příhodě a úrazech hlavy. ERGO Aktiv řeší potíže s řečí, pamětí i pohybem a pomáhá v návratu do aktivního života. Více na www.ergoaktiv.cz.
Aktuální informace o festivalu, včetně přehledu účastníků (kuchařů), kteří se festivalu zúčastní, naleznete zde www.facebook.com/polivkovani a www.foodevent.cz.