Začala 7. Polívková smršť na Andělu, gurmánská benefice, jejíž polévky “léčí”
26/02/2018Od pondělí 26. února 2018 do pátku 2. března 2018 se na Smíchově koná Polívková smršť – veřejná sbírka probíhající formou stánkového prodeje polévek. Jde o benefiční akci neziskové společnosti ERGO – Aktiv, centra neurorehabilitace pro osoby s poškozením mozku, nad níž převzala záštitu městská část Praha 5 v čele se starostou Pavlem Richterem. „Polévky stojí 55 korun, s tím, že minimálně 40 korun dostane naše centrum,“ uvedl Jan König, ředitel ERGO Aktiv, o. p. s. Zbytek z ceny půjde na pokrytí nákladů spojených s organizací akce.
„Jsem vždycky rád, když se pomáhá bližním. Takže naše podpora charitativní Polívkové smršti je vlastně samozřejmostí. Máme jistotu, že výtěžek z ní putuje lidem postiženým mozkovou mrtvicí. Tyhle polévky skutečně ‚léčí‘ a opravdu vrací chuť k životu,“ uvedl starosta Pavel Richter s odkazem na slogan akce „První polévka na světě, která léčí mrtvici“. Sám hned první den ochutnal bramborovou polévku.
- Stánek s polévkami tentokrát najdete před OC Nový Smíchov
- Polévkové menu se podává od pondělí 26. února do pátku 2. března 2018
Reportáž Praha TV najdete zde.
Přijďte na polévku, podívejte se, že je z čeho vybírat:
Pondělí 26. února
Restaurace Mlýnec – 10:00 – 18:00
Bramborová polévka od Dušana Galbavého
Etnosvět vegetariánská a veganská restaurace – 10:00 – 13:00
Houbový krém od Ondřeje Panoše
Úterý 27. února
Radisson Blu Alcron – 10:00 – 18:00
Celerový krém s portským vínem a lanýžovým olejem od Romana Pauluse
Sezio restaurant – 10:00 – 13:00
Tomatová polévka z pečených rajčat s bazalkou od Martina Císaře
Středa 28. února
Restaurant Amaryla – 10:00 – 18:00
Polévka z červené čočky s rajčaty a kokosovým mlékem od Maxe Semenchukova
Restaurace Umami Sushi – 10:00 – 18:00
Tom yum s kuřecím masem, kokosovým mlékem a skleněnými nudlemi od Patrika Šándora
Čtvrtek 1. března
Marriott Hotel Prague – 10:00 – 18:00
Francouzská cibulová polévka od Jana Wiesnera
Restaurace lokalblok – 10:00 – 13:00
Batátová polévka s mrkví a kokosovým mlékem
Sezio restaurant – 13:00 – 18:00
Česnečka
Pátek 2. března
Panorama hotel Prague – 10:00 – 18:00
Květákový krém od Honzy Hatschbacha
Bistro Jan Paukert – 10:00 – 13:00
Chodská kroupová polévka s houbami a bramborem od Romana Příhonského
Foto 1: Spojení dobrého s užitečným… (více fotografií ze zahájení akce najde zde)
Foto 2: Pavel Richter a Jan König