Neúplná odpověď na interpelaci ze dne 7. března 2023

Datum interpelace:
25. 04. 2023
Datum odpovědi:
23. 05. 2023
Interpelující:
Mgr. Jan Klusoň
Interpelovaný:
Ing. Milan Vrkoč

Interpelace:

Ing. Milan Vrkoč
radní městské části Praha 5

Téma: Neúplná odpověď na interpelaci ze dne 7. března 2023

Interpelace

Vážený pane radní,
děkuji za Vaše potvrzení vlastnictví společnosti Milan Vrkoč s.r.o., sídlem Hostivice, Dlouhá 1219, IČ 261 47 327, vymazané z obchodního rejstříku. Tato společnost patřila ze 100% Vám a Vy jste byl jejím jediným jednatelem. Děkuji také za potvrzení, že společnost Milan Vrkoč s.r.o. skončila v konkurzním řízení, které však bylo zamítnuto pro nedostatek majetku a následně došlo k výmazu této společnosti z obchodního rejstříku.
Nicméně jste stále nezodpověděl občanům, ani mně, okolnosti týkající se konkurzního řízení Vaší společnosti, které bylo zamítnuto pro nedostatek majetku této společnosti. Proto Vás znovu žádám o vysvětlení. Nemohu souhlasit s Vaším tvrzením, že se jedná o Vaši soukromou záležitost, která nemá s Vaší funkcí radního městské části Praha 5 nic společného.
Vzhledem k tomu, že jako radní spravujete gesci životního prostředí a veřejného prostoru s rozpočtem 123,6 mil. Kč, je zcela legitimní dozvědět se okolnosti Vašeho podnikatelského nezdaru. Byl jste zvolen jako zástupce občanů Prahy 5, vůči kterým máte závazek, a kterým se zároveň zodpovídáte. Veřejnost má právo obdržet tyto informace, aby mohla posoudit, zdali jste schopen s takovým rozpočtem řádně nakládat.
Z uvedených důvodů Vás žádám, abyste poskytl řádnou a úplnou odpověď okolností týkajících se konkurzního řízení Vaší společnosti Milan Vrkoč s.r.o., a nevyhýbal se odpovědi.
Děkuji.

V Praze dne 25.4. 2023

………………………………………..
Mgr. Jan Klusoň
zastupitel MČ Praha 5

Odpověď:

Dobrý den pane zastupiteli Klusoni,

odpovídám Vám na Vaší interpelaci ze dne 25.04.2023. Pokud budete mít k mé práci radního Prahy 5 jakoukoliv otázku, považuji to za legitimní interpelaci a rád Vám odpovím. Nebudu, ale reagovat na snahu dehonestaci mé osoby, když jsem Vám již jasně napsal cituji: „Nad rámec toho Vám sděluji, že šlo o zdravotní důvody“. Není mojí povinností Vám posílat mou zdravotní kartu či životopis.

S pozdravem
Ing. Milan Vrkoč
radní pro veřejný prostor a životní prostředí

Kontakt

Městská část Praha 5
nám. 14. října 1381/4
150 00 Praha 5

Tel.: +420 257 000 511 E-mail: podatelna@praha5.cz

ID datové schránky: yctbyzq

Podrobné kontakty a úřední hodiny

Sociální sítě